Instagram’da Kayıtlı Telefon Numarası Değiştiğinde Hesaba Nasıl Giriş Yapılır?

Instagram’da Kayıtlı Telefon Numarası Değiştiğinde Hesaba Nasıl Giriş Yapılır?


Instagram hesaplarının güvenli bir şekilde kullanılması için mutlaka telefon numarası ya da eposta ile doğrulama işlemin yapılması gerekmektedir. Doğrulama işlemini telefon numaraları ile yapan kullanıcılar ilerleyen süreç içerisinde numara değişikliği gerçekleştirdiklerinde hesaplarına erişim sıkıntısı yaşayabilmektedir. Bu nedenle olası sorunların önüne geçmek isteyen kullanıcıların mutlaka numara değiştirme işlemi gerçekleştirmeden önce eğer kullanılıyorsa çift faktörlü koruma sistemini devre dışı bırakmayı ihmal etmemelidir. Öyle ki çift faktörlü koruma sistemi aslına bakıldığında Instagram hesaplarının çalınmasına engel olan, yani hesap güvenliğini üst düzeye taşıyan bir uygulamadır. Bu nedenle de genellikle takipçi sayısı yüksek hesaplar tarafından sıklıkla kullanılan bir sistemdir. Özellikle de Instagram fenomenlerinin tercih ettiği çift faktörlü koruma kapatılmadan numara değiştirme gerçekleştirilmesi durumunda hesaplara erişim de ne yazık ki mümkün olamamaktadır. Peki böyle durumlarda kullanıcıların neler yapması gerekiyor?

Öncelikle çift faktörlü korumayı tanımlayacak olursak Instagram hesaplarının şifre dışında cep telefonlarına Instagram tarafından SMS yöntemiyle gönderilen bir kod ile korunmasıdır. Belirtilen kod yalnızca doğrulanmış olan cep telefonlarına gönderilir. Hem çift faktörlü koruma kullananlar hem de numarasını değiştirmek isteyenlerin yaşadığı sorunu çözmek için alternatif bir yöntem yoktur. En geçerli yöntem numara değiştirecek olan kullanıcıların önceden çift faktörlü korumayı devre dışı bırakması gerekir. Çift faktörlü korumayı kapatma adımları ise şu şekildedir;

·         İlk aşamada telefon kaybedilmişse ya da çalınmışsa Instagram hesabına erişim için yardım sayfasının kullanılması gerekir. Instagram yetkilileri tarafından hesapların kişilere ait olduğunun kanıtlanmasından sonra kullanıcılara uygulama tarafından bir kod gönderilerek giriş işlemi tamamlanabilir.

·         Cep telefonu numarası değiştiği için hesap erişimi sağlanamaması durumunda uygulanabilecek bir diğer yöntem ise Instagram hesabım donduruldu başlığı altında bulunan evet ya da hayır seçeneklerinden hayır olanı seçmektir. Bu aşamadan sonra kullanıcıların karşısında yeni bir ekran çıkar. Bu ekranda Instagram hesabının kullanıcılara ait olduğuna dair doğrulama gerektiren bilgilerin girişinin sağlanması şarttır.

Eğer tüm bu aşamaların geçilmesine karşın hesabın kurtarılmaması durumunda da kayıtlı olan e posta adresi ile doğrulama yapma seçeneği kullanılabilir. Bu noktada kullanıcılardan yüzün net bir şekilde görüldüğü fotoğraf Instagram’a gönderilir ve 72 saat içerisinde sonuca ulaşım sağlanabilir.

Instagram Kendi Kendine Takip Ediyor Sorunu adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.