Instagram’da Kendi Kendine Takip Sorunu Nedir?

Instagram’da Kendi Kendine Takip Sorunu Nedir?


Instagram hesaplarında kullanıcıların en sık karşılaştığı problemlerden biri de kendi kendine takip edilenler sayısının artış göstermesidir. Aslına bakıldığında bu otomatik olarak gerçekleşen bir durumdur. Çözümü de son derece basittir. Instagram hesaplarının kendi kendine takip otomasyonuna girmesinin birbirinden farklı nedenleri olabilir. Ancak bu hiç normal bir durum değildir ve temelde ücretsiz takipçi kazanmak gibi illegal sorunlardan kaynaklanır. Yani hesaplara zarar veren uygulamalardan Instagram hesaplarına giriş yapılması durumunda söz konusu problem ortaya çıkmaktadır. Ücretsiz takipçi kazanımını vadeden uygulamalar yalnızca Instagram için değil tüm sosyal medya ağları için tehlikeli ve risklidir. Bu nedenle söz konusu uygulamalara giriş yapılması durumunda API ve de kullanıcı isimleri ve hatta şifrenin de alınmasıyla takip otomasyon havuzu listesine istemeden de olsa giriş yapılır. Söz konusu havuz sistemine sahip olan kişiler de sizin hesaplarınızdan başkalarını takip eder. Bu nedenle kendi kendine takip problemini yaşamamak adına hesap sahiplerinin kendilerinden Instagram şifresi talep eden hiçbir uygulama ya da web sayfasına giriş yapmaması şarttır.

Kendi Kendine Takip Sorununun Çözümü

Instagram’da kendi kendine takip sorunundan kurtulmak için yapılması gereken 2 farklı uygulama bulunuyor. Bunlardan biri hesapların güvenliğini arttırmaya yöneliktir. Öncelikle kullanıcıların Instagram API izinlerini detaylı bir şekilde kontrol etmelidir. Bunu yapabilmek içinse ilk aşamada hesaplara başarılı bir şekilde giriş yapılır. Giriş işleminin tamamlanmasından sonra açılan sayfada izin verilen uygulamalar görüntülenecektir. Kullanıcıların izin verdiği bir uygulama bulunmuyorsa bir sonraki aşamaya geçilebilir. Ancak izin verilen bir uygulama bulunuyorsa mutlaka bu izinlerin kaldırılması gerekecektir. Instagram’da kendi kendine takip sorununu çözmek için atılması gereken bir diğer önemli adım ise hesap şifresinin değiştirilmesi olacaktır.

Instagram hesap şifresinin değiştirmek için uygulamaya başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra ayarlar sekmesinden şifre değiştir butonuna tıklanmalı ve yeni bir şifre belirlenmelidir. Bu işlemin gerçekleştirilmesinden sonra login olan tüm cihazlardan başarılı bir şekilde çıkış yapılır. Yani bu da kendi kendine takibe neden olan havuzdan da çıkmanızı sağlayacak olan önemli bir uygulamadır.


Instagram'da Aradığım Kişiyi Nasıl Bulurum? adlı içeriğimizi de göz atabilirsiniz.