Instagram’da Silinen Hesapların Kullanıcı Adı Alınır mı?

Instagram’da Silinen Hesapların Kullanıcı Adı Alınır mı?


Instagram, her geçen gün artan kullanıcı kitlesi ve verimli etkileşim oranlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. Hemen her türlü sosyal medya ağında olduğu gibi Instagram’da da yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle ya da tamamen kişisel nedenlerden dolayı birçok insanın da bu ağı kullanmaktan vazgeçtiği görülmektedir. Fakat bir süre sonra ilgili mecraya geri dönmek isteyen kullanıcıların da en çok merak ettiği konulardan biri silinen hesabın kullanıcı adının geri alınıp alınamayacağı olmuştur. Peki Instagram’da silinen hesabın kullanıcı adı geri alınabilir mi?

Instagram çok güçlü ve bir o kadar da karmaşık bir algoritmaya sahiptir. Aynı zamanda kullanım açısından da oldukça pratik bir yapısının yanı sıra bir de ihlal edilemez kuralları bulunur. Bunlardan biri de her kullanıcı için yalnızca tek bir kullanıcı isminin belirlenmiş olmasıdır. Instagram hesapları silinse dahi daha önceden kullanılmış olan bir isim yeniden kullanılmaz. Çünkü Instagram böyle bir sisteme sahip değildir ve silinen kullanıcı isimlerinin de yeniden kullanılması için net bir süre belirtmez. Aynı durumun yine yakın zamanda Instagram’ı satın alan şirket olan Facebook için de geçerli olduğu unutulmamalıdır.

Dondurulan Instagram Hesabının Kullanıcı Adı Yeniden Kullanılır mı?


Instagram hesapları birbirinden farklı nedenlerle dondurulabilmektedir. Hesapların dondurulması aslına bakıldığında kullanıcıların belirli bir süreç sonunda yeniden ilgili ağa dönme ihtimalinin olduğuna işaret eder. Instagram’da dondurulmuş hesapların kullanıcı isimleri de tıpkı silinmiş hesaplarda olduğu gibi yeniden kullanılamamaktadır. Yani dondurulan Instagram hesabının kullanıcı adı kesinlikle yeniden alınamıyor. Bu gibi durumlarda kullanıcıların yeniden sosyal medya ağında aktif olabilmesi için yeni bir hesap açmaları gerekecektir.

Dondurulan Instagram hesaplarını bir süre sonra aktif hale getiren kullanıcılar aynı kullanıcı ismini yine aynı hesapta kullanabilir. Fakat aynı kullanıcı ismi ile farklı bir hesap açamaz. Bu nedenle de kullanıcıların belirlemiş olduğu isimleri mutlaka özenle seçmeleri gerekir. Ayrıca hesap dondurulduktan sonra tercih edilen kullanıcı isminin de işlevselliğini yitireceği unutulmamalıdır. Tüm bunlara dikkat edilmesi durumunda Instagram kullanıcılarının da sorun yaşamasına engel olunabilecektir.

Instagram Müşteri Hizmetleri adlı içeriği de göz atabilirsiniz.