Instagram’da Aradığım Kişiyi Nasıl Bulurum?

Instagram’da Aradığım Kişiyi Nasıl Bulurum?


Instagram’da kullanıcıların en sık karşılaşmış olduğu teknik problemlerden biri olarak bilinen “aranan kişilerin bulunamıyor” olması kimi zaman internetten kimi zaman ise hatlarda meydana gelen sıkıntılardan kaynaklanmaktadır. Instagram’da aranan kişiyi bulamıyor olmanın aslına bakıldığında birbirinden farklı nedenleri olabilir. Söz konusu teknik sorunlara değinmeden önce arama kısmına ilgili kişinin kullanıcı adı, adı ve soyadı gibi bilgilerinin doğru yazılması gerekir. Çünkü herhangi bir harf eksikliği veya fazla yazılmış bir harf ilgili kişinin bulunamamasına neden olan faktörler listesinde yerini alır. Bunun tanı sıra arama kutusunun alt kısmında bulunan kişi, etiket ve yer sekmesi de kullanıcıların işini kolaylaştıran seçenekler arasında yerini alır. Özellikle de aranan kişinin toplum tarafından tanına yani ünlü kişiler olması durumunda da arama sonuçlarında doğrudan etiketlerin görünmesi kaçınılmaz olacaktır. Böyle durumlarda detaylı arama bölümünden doğrudan kişiye yönelik arama yapmak en doğrusu olacaktır.

Instagram’da aranan kişilerin profilinde isim ve soy isim gibi bilgiler yer almıyorsa ve yalnızca kullanıcı adı ile hesap açmışsa da ilgili kişiyi bulmak konusunda sorun yaşanabilir. Kesin bir sonuca ulaşmak için aranan kişilerin kullanıcı adından emin olmak gerekir. Kimi zaman Instagram kullanıcıları hesap açarken belirlemiş oldukları kullanıcı isimlerinin önü veya arkasına rakam koyar. Kullanılan rakamlar ise genellikle doğum tarihi veya yaşanılan illerin plaka kodlarıdır. Buna uygun bir arama gerçekleştirildiğinde Instagram’da aradığım kişiyi bulamıyorum sorunu da tamamen ortadan kalkacaktır.

Instagram’da Aranılan Kişiyi Bulamamanın Nedenleri


Instagram uygulamasında aranan kişiyi doğrudan bulamamanın birçok nedeni olabilir. Bunlardan biri de engellenmiş olma ihtimalidir. Biri tarafından engellenen kullanıcılar, engellenen kişiyi ilgili sosyal medya ağında arattıklarında bulamaz. Ancak başka bir hesaptan arama yaparak bulabilir. Böylece o kişinin kullanıcıları engelleyip engellemediğini tespit etmek de oldukça basit olacaktır. Instagram kullanıcılarının bulunamamasında etkili olan bir diğer faktör ise aranılan kişilerin hesap sahibi olmamasıdır. Bilindiği gibi Instagram Facebook ile aynı alt yapıya sahip bir platformdur. Zaten aranılan kişi sizleri engellememişse ve Facebook hesabı bulunuyorsa doğrudan öneriler kısmında yer alır. Ancak aranan kişi öneriler kısmında çıkmıyor ve kullanıcı ismi aratıldığında da bulunamıyor ise hesabını kapatmış olabilme ihtimali vardır.


Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme içeriğimizi okumayı unutmayınız.