Instagram’da Hesap Önerileri Nasıl Kapatılır?

Instagram’da Hesap Önerileri Nasıl Kapatılır?


Instagram, insanların zamanlarının büyük bir kısmını geçirdikleri son derece popüler bir sosyal medya platformudur. Kullanım açısından basit bir arayüze sahip olsa da algoritması aslına bakıldığında farklı bir şekilde çalışır. Söz konusu Instagram sistemi kimi zaman kullanıcıları memnun etse de kimi zaman ise kullanım açısından çeşitli zorlukların yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle de takip etme işleminden sonra ortak arkadaşlar ve tanıyor olabilecek kişiler gibi benzer profillerin listelenmesi çoğu kullanıcıyı rahatsız ediyor. Bu nedenle de Instagram hesap önerilerini görmek istemeyen kullanıcılar kapatma yöntemlerini araştırmaya başlamıştır. Peki Instagram’da hesap önerileri nasıl kapatılır? Merak edenler için Instagram hesap önerisini kapatmak için atılması gereken adımları listeliyoruz;

·         İlk aşamada kullanıcılar kendi profilini görüntülemek için sağ alt bölmede bulunan profil fotoğrafının üzerine dokunarak ilgili sayfaya giriş yapmalıdır.

·         Akabinde yeni açılan sayfanın hemen altında profili düzenle seçeneği yer alır.

·         Profili düzenle seçeneğine tıklandıktan sonra benzer hesap önerilerinin yan kısmında yer alan sekmeye dokunularak tik işareti kaldırılır ve önder sekmesine dokunulur.

Instagram hesap önerisini kapatmak isteyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Bunlardan biri de söz konusu özelliği kapatan kullanıcıların hesaplarının da kesinlikle başkalarının profilinde öneri olarak görünmeyeceğidir.

Instagram’da Gönderi Önerileri Nasıl Kapatılır?


Instagram’daki öneriler bilindiği gibi kullanıcıların telefon numaralarıyla kaydolması durumunda rehberdeki kişiler ve onların yakınları arasından çıkmaktadır. Aynı zamanda Instagram hesabına bağlanmış bir Facebook hesabı bulunuyorsa önerilerdeki Facebook’taki arkadaş listesinden Instagram kullanan kişiler yer alacaktır. Akabinde kullanıcıların konumlarının açık olması durumunda, ilgili kişilerle aynı alanda yaşayan kişiler de öneri olarak çıkabilmektedir. Bu durumun hesap sahiplerini rahatsız etmesi durumunda hem kişi hem de gönderi bazlı kapatma seçeneği mevcuttur. Instagram’da gönderi önerilerini kapatmak için;

·         Kullanıcıların ilgisini çekmeyen gönderilerin hemen sağ üst köşesinde bulunan üç nokta üzerine tıklamaları gerekir.

·         Daha sonra açılan sayfa üzerinden ilgilenmiyorum seçeneğine basılması yeterli olacaktır.

Instagram gönderi önerilerinin kısıtlanması hesap sahiplerinin gönderilerinin görülmeyeceği anlamına gelmez. Bu durum yalnızca kişi önerilerinin engellenmesi durumunda geçerli olmaktadır.

Instagram Hikayeleri Nasıl Öne Çıkarılır? İçeriğimize de göz atabilirsiniz.