Instagram Hikayeleri Nasıl Öne Çıkarılır?

Instagram Hikayeleri Nasıl Öne Çıkarılır?


Instagram sürekli olarak kendisini yenileyen yapısı ile dikkat çekerken; güncellenen özellikleri ile de tüm kullanıcıların sosyal medyaya olan ilgisini arttırmaktadır. Özellikle de çok yakın zamanda uygulamaya kazandırılan hikâye özelliği hem kişisel hesaplarda hem de işletme hesaplarında sıkça kullanılıyor. Elbette ki Instagram’a kazandırılan özellikler yalnızca bununla da sınırlı kalmamıştır. Aynı zamanda hikayeleri arşivleme ve öne çıkarma özelliği de bir diğeridir. Story Archive yani Hikayeler arşivi, hesaplardaki fotoğraf ya da videoların bir klasöre arşivlenmesi görevini üstlenir. Böylece kullanıcılar yalnızca favori olan hikayeleri ile görünür. Böylece kullanıcılar arşivlenmiş olan Instagram hikayeleri arasında kendi istediklerini seçme ve öne çıkarma hakkına da sahip olmuştur. Peki Instagram hikayeleri nasıl öne çıkarılır? Instagram hikayelerini öne çıkarmak için yapılması gerekenler nelerdir?

·         Instagram hikayelerini öne çıkarabilmek için uygulamanın güncel olmasına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Akabinde kullanıcılar tarafından paylaşılmak istenilen fotoğraf ya da video hikaye haline getirilir. Hikâye oluşturulduktan sonra bir anda pop-up karşınıza çıkacaktır.

·         Bunun yanı hikâye oluştururken ayarları düzenlemeye de özen göstermek şarttır. İlk aşamada ayarlar kısmında düzenleye dokunulmalı ve öykülerinizi arşivlemek için bu özelliği açın.

·         Öne çıkan Instagram hikayesi oluşturmak için öncelikle hikayeler yeniden gözden geçirilir. Akabinde sağ alt köşede bulunan küçük kalp simgesine dokunulur.

·         Hikayelere öne çıkan ismi verilir. Böylece işlem tamamlanmış olacaktır.

Instagram öne çıkanlar bilindiği gibi profil resminin bulunduğu alanın hemen alt kısmında yer almaktadır. Kullanıcılar diledikleri gibi birden fazla öne çıkan oluşturma hakkına sahiptir. Hatta oluşturmuş oldukları her öne çıkana farklı bir isim vererek gruplandırma imkânı da vardır. Öne çıkanlar bölümünde her bir gönderiye kapak fotoğrafı eklenmesi mümkündür.

Bunun yanı sıra kullanıcılar arşivdeki fotoğrafları ya da videolarından da öne çıkan hikâye oluşturabilmektedir. Bunun için en sağ köşede bulunan artı sekmesine tıklanır. Daha sonra arşiv klasöründen fotoğraf ya da video çekilir. Yine sağ üst köşedeki menü üzerinden gerekli yönlendirmeler yapılarak işlemlerin tamamlanması mümkün olacaktır. Instagram hikayeler ve öne çıkanlar özelliği sayesinde kullanıcılar çok daha gösterişli bir sosyal medya imajı yakalama imkanına da sahip olurlar. Bu nedenle de sıklıkla öne çıkan fotoğraf ve videoların yer aldığı profiller görmek olasıdır.

Instagram Ekran Görüntü Alınca Bildirim Gider Mi? Adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.