Youtube Videosunu Instagram'da Paylaşma

Youtube Videosunu Instagram'da Paylaşma

Instagram hem ülkemizde hem de dünya çapında çok büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmakla birlikte, gelişen teknoloji çeşitli ticari faaliyetlerin de bu kanal aracılığıyla paylaşılmasını olanaklı hale getirmiştir. Özellikle de video ile tanıtım gerçekleştirmenin en basit yöntemlerinden biri olarak sıkça tercih edilen İnstagram, büyük bir kitleye ulaşmayı da mümkün hale getirmiştir. Bunun yanı sıra tanıtım faaliyetlerinin diğer kanallara göre çok daha uygun fiyatlarla gerçekleştiriliyor olmasıyla da büyük bir avantaj sunar. Peki yeni paylaşılan Youtube içerikleri İnstagram profilinde nasıl paylaşılır? İnstagram da reklam yapmanın en basit yöntemleri nelerdir? İşte detaylar...

Youtube Videosu İnstagram’da Nasıl Paylaşılır?

Youtube gibi büyük bir video paylaşma programındaki içerikleri İnstagram gibi büyük bir sosyal medya ağı üzerinden paylaşmak, çok daha büyük bir kitleye ulaşmanın en temel sırrıdır. Adım adım Youtube videosunu İnstagram'da paylaşmak şu şekildedir;

·         İlk aşamada Youtube üzerinden paylaşılması planlanan video bulunur ve video linki kopyalanır.

·         Akabinde Youtube videosu indirmeyi olanaklı kılınan sitelerin arama butonuna (Mesela Tube2gram gibi) video linki yapıştırılır.

·         İndirilen video için kullanılan cihazlardaki paylaş butonuna basılır ve sosyal medya adreslerinden biri olan İnstagram seçilir.

·         Bilindiği gibi İnstagram üzerinde video paylaşmak için süre kısıtı vardır. Bu nedenle paylaşılması düşünülen videoların en uzun versiyonunun 15 saniyelik olmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir.

·         Bir sonraki aşamada İnstagram üzerinde ilgili videonun 15 saniyelik kısmı seçilir.

·         Paylaş butonuna tıklanarak, işlem tamamlanır.

Youtube videolarının İnstagram üzerinde paylaşılmasından sonra link vererek takipçilerin videoyu kendi alanında yani Youtube'da izlemesi olanaklı hale gelecektir.

Youtube'da Video Linki Nasıl Verilir?

Youtube videolarını İnstagram hikaye bölümünde paylaştıktan sonra kullanıcıların videonun tamamına ulaşması için link vermek gerekecektir. Bu işlemi gerçekleştirmek içinse izlenmesi gereken adımlar şu şekilde olacaktır;

·         İnstagram'da paylaşılmak istenen video seçilir ve linki kopyalanır.

·         Daha sonra İnstagram seçilir.

·         Açılan pencerede bir kutucuk olacaktır. Buraya video linki yapıştırılır.

·         Paylaşılan videonun 15 saniyelik kısmı seçildikten sonra üst ortada bulunan dikdörtgen içindeki gülen yüz simgesine basılmalıdır.

·         Açılan pencerede bağlantı sekmesi bulunur. Kullanıcılar bu aşamada bağlantı sekmesine tıklanmalıdır.

En son aşamaya gelindiğinde ise video linki bağlantı sekmesinde açılan kısma yapıştırılarak bitti sekmesine basılır. Böylece işlemler tamamlanmış olacaktır.

Instagram Takip Etmeyenleri Silme adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.