Instagram’da Çoklu Hesap Nasıl Kullanılır?

Instagram’da Çoklu Hesap Nasıl Kullanılır?


Instagram birçok sosyal medya ağı gibi temelde kişisel bir paylaşım alanı olarak görev alır. Aynı zamanda dünya çapında çok büyük bir kullanıcı kitlesine de hitap ettiğinden günümüzde birbirinden farklı marka ve firmaların da ilgisini çekmeyi başarmıştır. Hem işletme hem de kişisel hesapların aynı anda tek bir cihazdan kullanımı sağlamak için çoklu hesap yönetiminin çok iyi bilinmesi gerekiyor. Peki Instagram’da çoklu hesap nasıl kullanılır? Instagram çoklu hesap nedir, kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlar? İşte detaylar…

Çoklu hesap en basit tanımıyla, aynı anda birden daha çok Instagram hesabına erişimi mümkün kılan bir özelliktir. Öyle ki bu özellik sayesinde kullanıcılar kişisel hesaplarının dışında ek hesaplarına da giriş yapabilmektedirler. Instagram çoklu hesap girişi aynı zamanda sürekli hesaplar arasında geçiş yapılmasına engel olmakla birlikte, kapalı konumda olan hesaplara da gelen bildirimlerin anlık takip edilmesini olanaklı hale getirir.

Instagram Çoklu Hesap Girişi Kullanmanın Avantajları


Instagram çoklu hesap girişi özelliği birden fazla hesabı yönetme durumunda aktif olarak kullanılmaktadır. Özellikle de kişisel hesabına ek olarak yönetmesi gereken birden çok daha yüksek sayıda hesap sahibi olanların, şifre ve kullanıcı adı hatırlamaları çok zor olduğundan bu özellik, oldukça fonksiyoneldir. Söz konusu özellik sayesinde tek bir hesap üzerinden birden çok hesabı yönetmek mümkün hale gelecektir. Böylece her bir hesap için ayrı ayrı şifre ezberlemeye de gerek kalmamaktadır.

Instagram çoklu hesap yönetimi kullanmanın bir diğer önemli avantajı da mevcut kullanılan bir cihazdan farklı bir cihaza geçiş yapılması durumunda kullanılan tüm hesaplar için giriş bilgilerinin bilinmesine ihtiyaç olmaz. Çünkü çoklu hesap yönetimi sayesinde terk bir hesap ile giriş yapılmasından sonra diğer hesaplara da otomatik olarak giriş sağlanabilmektedir.

Instagram Çoklu Hesap Girişi Nasıl Yapılır?


Instagram çoklu hesap girişi için öncelikle uygulama açılmalıdır. Akabinde sağ alt kısımda bulunan profil fotoğrafının üzerine basılı tutulması gerekir. Açılan menüde hesap ekle sekmesine tıklanır ve kullanılan diğer hesaplara da bir kereye mahsus olmak üzere giriş yapılır. Daha sonra giriş bölümünün altındaki çoklu hesap girişi ayarla sekmesine tıklanır ve işlem başarıyla tamamlanır.