Instagram Resimleri Beğenememe Sorunu

Instagram Resimleri Beğenememe Sorunu


Instagram gibi dünyaca ünlü bir sosyal medya ağının, yoğun kullanıcı sayısından ve bazı teknik sorunlar nedeniyle kimi zaman hata uyarısı vermesi söz konusu olabilmektedir. Kullanıcıların sıklıkla karşılaşmış olduğu problemlerden biri de “Instagram resimleri beğenememe” sorunudur.  Peki bu sorunun çözümü için neler yapılması gerekiyor? Instagram resimleri beğenememe sorunun çözümü nedir? İşte detaylar…

Instagram resimleri beğenemem sorunun en birincil nedeni hesapların geçici olarak engel almış olmalarıdır. Öyle ki hesapların geçici olarak engel almış olmaları, Instagram üzerinden gerçekleştirilen belli başlı hareketlerin legal olarak görülmemesinden kaynaklanmaktadır. Buna sebebiyet veren durumlar arasında ise genellikle günde 150 adetten çok daha fazla fotoğrafın beğenilmesi, yaklaşık 1 dakikalık gibi bir süre içerisinde 10’dan çok daha fazla fotoğrafa ya da gönderilere beğeni atılması veya 1 günde ortalama 500’den fazla kişiye takip isteği gönderilmesi gibi eylemler Instagram tarafından kötü karşılanmaktadır. Bunun sonucunda da ilgili hesaplara uyarı gönderilmesi adına engel konulmaktadır. Hesapların geçici olarak engellemesine bağlı olarak da yeni kişilerin takip edilmesi ve fotoğraf beğenisi yapılması mümkün olmamaktadır.

Instagram Geçici Engeli Nasıl Kaldırılır?


Instagram hesaplarının geçici olarak engellemesi sorunundan kurtulmak için yapılması gereken çok fazla hamle yoktur. Bunun en geçerli çözüm yöntemi şüphesiz ki illegal aktivitelerin bir an evvel durdurulması olacaktır. Instagram geçici engel için belirlenmiş süre ortalama olarak 24 ile 48 saat arasında değişkenlik gösterir. Söz konusu sürenin dolmasından sonra engel kendiliğinden kalkacaktır. Geçici engel alan kullanıcıların yeni bir engel problemi ile karşı karşıya gelmemesi için de tek bir gün içerisinde; 150 adetten daha fazla fotoğrafa beğeni atılmaması, 50 adetten çok daha fazla fotoğraf paylaşımının yapılmaması, 500’ü aşan kişiye takip isteğinin gönderilmemesi gerekir. Ayrıca tek bir fotoğraf paylaşımında 5’ten fazla Hashtag kullanımı da önerilmemektedir. Instagram geçici engel sorunu ile karşılaşmamak için 1 dakikalık süreç içerisinde 10’dan fazla fotoğraf beğenisi atılmamalı ve 20’den fazla kişiyi de kesinlikle takip edilmemelidir. Böylece geçici engel sorunundan tamamen kurulmak da kaçınılmaz hale gelecektir.