Instagram’ın En Popüler Hashtagleri (2022)

Instagram’ın En Popüler Hashtagleri (2022)

Instagram’ın En Popüler Hashtagleri


Instagram bilindiği gibi geçtiğimiz senelerde kurularak dünyanın en popüler ve en çok ziyaret edilen sosyal medya ağlarından biridir. Herhangi bir ücret ödemeden fotoğraf ve video paylaşımı yapma amacı güden bu platform, her geçen gün çok daha büyük bir kullanıcı kitlesine de hitap etmeyi başarmıştır. Elbette ki bu kadar büyük bir kitlenin yer aldığı sosyal ağda, bireysel kullanıcıların da en temel amacı paylaşmış oldukları fotoğrafların çok daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak ve çok fazla beğeni alabilmektir. Bu nedenle de gönderi paylaşılırken etiket kullanımına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Instagram uygulamasında en popüler hashtaglar ile kategoriden kategoriye göre farklılık gösterir.  Bunun yanı sıra güne ve gelişen olaylara göre de en çok kullanılan etiket isimleri değişebilmektedir. Genel olarak en çok kullanılan Hashtagleri ise şu şekilde sıralamak mümkün olacaktır;

En Popüler Instagram Tagları


Instagram’da en çok kullanılan etiketler bir diğer ismiyle de taglar, genel olarak İngilizce dilindeki kelimelerden oluşur. Son zamanlarda hemen herkesin fotoğraflarının altında “Love” etiketini görmek mümkündür. Bunun yanı sıra “amazing”, “smile”, “look”, “instalike”, “food”, “webstagram” ve de “instacool” gibi taglar da bir hayli popüler hale gelmiştir. Aynı zamanda sıklıkla kullanılan etiketlerin yer aldığı kategoriler arasında ise doğa, sahil, güneşin doğuşu, güneşin batışı ve de çiçekler bulunuyor.

Instagram Hashtag Nasıl Oluşturulur?


Instagram’da kullanılan hashtaglar bilindiği gibi ilk kez 2007 yılında Twitter içerisinde kullanılmaya başlanmıştır. En basit tanımı ile taglar için bir tür etiket sistemi olduğunu söylemek de mümkün olacaktır. Instagram’da Hashtag oluşturmak için yapılması gerekenler de son derece basittir. İlk aşamada “#” simgesine basılmalıdır. Daha sonraki aşamada ise etiket olacak herhangi bir kelimenin girilmesi gerekir. Buraya getirilecek olan kelimeler kullanıcıların diğer kişilerle olan etkileşim oranını da arttırıcı etki yaratır. Bu nedenle özellikle de fenomen olmak isteyenlerin en popüler olan hashtaglar kullanmaya da özen göstermesi şarttır. Böylece istenilen özelliklerde taglar kullanarak, çok daha kısa süre içerisinde büyük bir popülerlik elde etmek de kaçınılmaz hale gelecektir.