Instagram Hikâye Süresi Kaç Saniye

Instagram Hikâye Süresi Kaç Saniye

Instagram Hikâye Süresi Kaç Saniye

Instagram her geçen gün kendisini yenileyen ve geliştiren bir platform olarak tüm dikkatleri üzerine çeker. Özellikle de en son güncelleme ile gelen hikayeler özelliği büyük bir kitle tarafından çok sevilmiş, başarılı bulunmuş ve sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise uygulamanın en çok kullanılan bölümü olarak bilinen hikayeler kısmında, başarılı bulunan nitelikler kadar eleştirilen birçok nokta da yer alıyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz güncelleme ile gelen paylaşımların yalnızca 15 saniye ile sınırlandırılmasıdır. Öyle ki birçok Instagram kullanıcı bu sürenin artmasına yönelik taleplerde bulunuyordu. Instagram bunu yakın zamanda söz konusu talepleri değerlendirerek, hikâye süresini uzatma kararı aldı. Peki Instagram hikâye süresi kaç saniye oldu? Instagram hikâye süresi uzatıldı mı? İşte detaylar…

Instagram uygulamasının son güncellemesiyle birlikte gelen özelliğe göre hikâye süreci 15 saniyeden tam 60 saniyeye kadar uzatıldı. Fakat bu noktada hikâye paylaşacak olan kullanıcıların dikkat etmesi gereken birçok önemli kriter bulunuyor. Hiçbir bölünme meydana gelmeden tek bir hikâye paylaşımı yapabilmek için kullanıcıları elbette ki 60 saniyelik süreyi tamamen kendi isteklerine uygun bir şekilde kullanma şansına sahip olabilecekler. Ancak bu özelliğin herkese açık olmadığı da unutulmamalıdır. Özellikle de ilk aşamada yalnızca seçilen test kullanıcılar için sistemin aktif hale getirilmesi mümkün kılınmıştır. Yani en son güncellemeyi alan kullanıcılar, hikayelerin ne kadar uzatıldığında yönelik ekstra bildirim de almaktadırlar. Bildirimin alınmasından sonra ise doğrudan 60 saniyelik hikâye çekme tekniğinin kullanılması da mümkün hale gelecek.

Her geçen gün kullanıcı deneyimini daha da eşsiz hale getirmek adına çabalayan Instagram, birbirinden farklı değişikliklere de imza atarak adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Bu defa da hikayeler kısmındaki güncellemesi ile konuşulan sosyal medya platformu, geliştirilen 60 saniyelik hikâye paylaşımının test aşamasında olduğunu bildirmiştir. Özelliğin paylaşılmasıyla birlikte parçalara bölünerek gönderilerin birçok gönderinin artık tek bir parça halinde paylaşılması da mümkün kılınacaktır. Instagram 60 saniyelik hikâye paylaşım özelliği sık sık paylaşım yapan kişilerin sabırsızlıkla beklediği bir nitelik olmuştur. Yılbaşından önce güncelleme ile geleceği düşünülmektedir.