Instagram Hikâye Sıralaması Neye Göre Değişiyor?

Instagram Hikâye Sıralaması Neye Göre Değişiyor?


Instagram hikayesi bilindiği gibi uygulama panelinin üst kısmında bulunan ve paylaşımdan 24 saat sonra kaybolan görüntü, ses ve videolardır. Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olarak bilinen bu sosyal ağda, hikâye sıralamasının neye göre yapıldığı da bir hayli merak konusu olmuştur. Öyle ki konu ile alakalı platform sahipleri tarafından da net bir açıklama yapılmamış olması nedeniyle genel algı sıralamaların en çok profil ziyareti gerçekleştiren kullanıcıların hikayesinin en üstte çıktığı yönde olmuştur. Peki Instagram hikâye sıralaması nere göre değişiyor? Instagram hikâye sıralamasında dikkat edilen unsurlar nelerdir?

Instagram hikâye görüntüleme sayısı genellikle kullanıcıların en yakın olduğu kişilere göre değişkenlik göstermektedir. İzlenme listelerinin en üst kısımda bulunan kişiler ise hesap sahiplerinin en çok ziyaret ettikleri profillere göre sıralanmaktadır. Buna ek olarak sıralamaya etki eden bir diğer önemli unsur ise aktif olarak Instagram, Facebook ya da telefonda görüşme yapılan kişilerdir. 

Instagram Görüntüleme Sayısına Nereden Bakılır?


Instagram görüntüleme sayısına nereden ve nasıl bakılacağı da kullanıcıların en çok merak ettiği konular arasında yerini almıştır. Öyle ki bazı durumlarda paylaşılan hikayelerin kaç kişi tarafından görüntülendiği de görülmemektedir. Böyle durumlarda genellikle telefon ya da kişi hesaplarında sistemsel bir hatanın varlığından söz edilmektedir. Instagram hikayesi paylaşmış olanlar ancak kendi hikayelerini göremeyen kişilerin buldukları en gerçekçi ve işe yarar çözüm yöntemi ise uygulamanın silinip yeniden yüklenmesi şeklinde olacaktır. Aynı zamanda önbellek temizlemesi yapmak da sorunun ortadan kaldırılmasında etkili bir yöntemdir.

Instagram Öne Çıkan Hikayeleri Sıralama Yöntemi


Instagram’da daha önce paylaşılan gönderiler bilindiği gibi arşive düşmektedir. Söz konusu storyleri yeniden ön plana çıkarabilmek içinse yapılması gerekenler oldukça basit. İlk aşamada hikâye listeleri oluşturulmalıdır. Akabinde istenen hikayelerin isimlendirilen dosyalara yerleştirilmesi sağlanır. Hikayelerin dosya içindeki yerini değiştirmek isteyenler ise öncelikle ilgili dosyadan hikâyeyi silmelidir. Bir sonraki hamlede ise yeni eklenmek istenilen dosyaya arşive giriş yapılarak eklenmelidir. Instagram öne çıkan hikayeleri neye göre sıralayacağınız ise tamamen sizlere kalmıştır. Öne çıkanların isimlendirilmesi de kullanıcı sorumluluğundadır.