Facebook’ta Telefon Numarası Gizleme Yöntemleri

Facebook’ta Telefon Numarası Gizleme Yöntemleri


Facebook gibi büyük bir sosyal medya ağında hesap açarken eposta adresi veya telefon numarası talep edilmektedir. Öyle ki üyelik işleminin gerçekleştirilmesinden sonra cep telefonu gsm numaraları herkese açık yapılabileceği gibi gizlene de bilmektedir. Peki Facebook’ta telefon numarası nasıl gizlenir? Facebook numara gizleme yöntemleri nelerdir? Merak edenler için işte detaylar…

·         Facebook’ta telefon numarasını gizleme işleminin ilk aşamasında kullanıcıların oturum açmaları ve akabinde de kendi profil sayfalarını ziyaret etmeleri gerekir.

·         Ziyaret edilen profil sayfasında hakkında sekmesi bulunmaktadır. Bu sekmeye tıklanmasından sonra yeni açılan sayfadan iletişim bilgileri ve sonra da temel bilgiler sekmelerine tıklanarak giriş yapılmaktadır.

·         Bir sonraki aşamaya geçildiğinde ise cep telefonları adlı bölüm üzerine gelinmeli ve daha sonra da düzenle bağlantısına tıklanmalıdır.

·         Düzenle bağlantısına tıklanmasından sonra da sayfanızda birbirinden farklı seçenekler görünecektir. Buradan sadece ben sekmesine tıklanması gerekir.

·         Sadece ben seçeneğine tıklandıktan sonra ise değişiklikleri kaydet butonuna basılır ve numara gizleme işleminin tamamlanması sağlanır.

Facebook’ta numara gizleme işlemi bu kadar basittir. Ancak yine de tüm aşamaların doğru bir şekilde izlenerek, uygulanması şarttır.

Facebook Telefon Numarasını Hangi Amaçlarla Kullanır?


Facebook cep telefonu numarasını birbirinden farklı alanlarda kullanmaktadır. Bunlardan biri de giriş yapılmasına yardımcı olmaktır. Öyle ki Facebook’a giriş yaparken kullanılan şifre ya da e posta adresinin unutulması durumunda, hesapla ilişkilendirilmiş olan cep telefonu numarasının girilmesi şarttır. Bunun yanı sıra hesaplarda yer alan hareketler, tanıtım ya da hesap güvenliğine dair güncellemelerin alınması ve güvenle tamamlanması için de yine cep telefonu numaralarına gereksinim olacaktır. Gerçekleştirilen SMS doğrulama yöntemi sayesinde iki faktörlü kimlik doğrulama ve tanınmayan girişler için uyarılar güvenlik açısından son derece önemlidir. Bu tamamen isteğe bağlı bir işlemdir. Kullanıcılar diledikleri zamanlarda iki faktörlü doğrulama hizmetini kapatma şansına da sahip olabilmektedirler. Facebook telefon numarasını reklam ağı geliştirme amacıyla da kullanabilmektedir. Telefon numaralarının hangi alanda ve hangi amaçla kullanılacağı tamamen kullanıcıların isteklerine göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle verilen izinler detaylı bir şekilde kontrol edilmelidir.