Dondurulmuş Facebook Hesabı Nasıl Bulunur?

Dondurulmuş Facebook Hesabı Nasıl Bulunur?


Facebook hesap dondurma işlemi genellikle sosyal medya kullanımından sıkılan ya da çeşitli faktörlere bağlı olarak ilgili mecradan ayrılmak isteyenlerin tercih ettikleri bir yöntemdir. Açılan hesapların kapatılması işlemi ise ayarlar kısmından yapılır. Kapatılan hesapların yeniden kullanımlarının sağlanması içinse 30 günlük bir süreç söz konusu olacaktır. 30 günlük süreç boyunca hesapların aktifleştirilememesi durumunda açılan hesaplar ne yazık ki tamamen silinmektedir. Dondurulan hesapların açılması için kullanıcı ismi veya eposta adresi ile şifre girişinin yapılması şarttır. Peki dondurulmuş Facebook hesabı nasıl bulunur? Facebook’ta dondurulmuş hesap nasıl anlaşılır? İşte detaylar…

Öncelikle herhangi bir hesabın dondurulup dondurulmadığını anlamak için ilgili kişinin isminin arama butonuna yazılması gerekir. Bunun yanı sıra dondurulan kişiler yine arkadaş listesinde bulunur. Yapılan güncelleme ve de geliştirmeler sayesinde de hesap donduran kişilerin profil sayfalarına giriş yapıldığında, ilgili hesabın dondurulmuş olduğuna yönelik uyarı çıkmaktadır. Söz konusu uyarı sayesinde de hesapların dondurulduğu açık bir şekilde görülebilmektedir.

Facebook Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?


Facebook hesap dondurma işlemi uzun süre önce güncellenmiştir. Öyle ki gerçekleştirilen yenilikler sayesinde cep telefonları üzerinden hesap dondurma işleminin yapılması kısıtlanmıştır. Bu nedenle hesap dondurmak isteyenler bilgisayar ya da tabletlerden ayarlar bölümüne giriş yaparak dondurma işlemini gerçekleştirebilmektedirler. Facebook hesap dondurma aşamaları ise şu şekildedir;

·         İlk aşamada dondurulacak olan hesap profili üzerinden ayarlar sekmesi açılır.

·         Açılan ayarlar sekmesinde gizlilik bölümü vardır. Gizlilik kısmına tıklanarak sol üst kısımda yer alan Facebook bilgilerim yazısının üzerine tıklanması yeterli olacaktır.

·         Hesap dondurma işleminin üçüncü aşamasında ise açılan sayfa üzerinden hesabı dondur ya da hesabı sil seçeneklerinden herhangi birine tıklanarak işlemlerin tamamlanması gerçekleştirilebilmektedir.

Facebook hesap dondurma işleminin devam etmesi için Facebook tarafından sorulan bazı soruların da yanıtlanması şarttır. Genellikle sorulan sorular ilgili hesabın nasıl dondurulduğu ya da hesabın daha sonra yeniden açılıp açılmayacağına yöneliktir. Dondurulan hesapların aynı gün içerisinde aktif hale getirilebilmesi mümkündür. Fakat yeniden dondurma işlemi için en az 12 ile 24 saat boyunca beklemek şarttır.