Instagram Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Instagram Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?


İnsanların günlük yaşamlarının neredeyse her anında kullandığı Instagram, hikayeler kısmının da güncellemesiyle birlikte çok daha yoğun mobil veri kullanmaya başlamıştır. Kısa sürede internet paketlerinin bitmesine sebebiyet veren bu durum, kullanıcıları da bir hayli rahatsız ediyor. Öyle ki araştırmacıların da yapmış olduğu tahminler kapsamında, 1 saat boyunca Instagram’da zaman geçirmek, 100 megabaytlık mobil veri kullanımını gerektiriyor. Bu da aylık olarak 3 GB’a tekabül etmektedir. Peki Instagram ne kadar veri kullanıyor? Instagram veri kullanımı nasıl azaltılır?

Instagram tarafından yapılan açıklama ve raporlara göre 40 ya da daha fazla fotoğraf görüntülemek ortalama olarak bir megabaytlık veri harcanmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra Instagram’a yüklenen fotoğraflar için de ortalama olarak 2 ile 4 megabayt arasında veri kullanımı gerekmektedir. Instagram veri kullanımını azaltmanın birbirinden farklı yöntemleri vardır. Ancak en bilinen yöntem uygulama ayarlarına giriş yaparak daha az veri kullan sekmesini aktif hale getirmektir. Bu sayede Instagram üzerinde izlenen videolar için önceden ön yükleme yapılmaz. Aynı zamanda gereksiz veri yüklemesi de söz konusu değildir.

Instagram Veri Tasarrufu Nasıl Aktif Edilir?


Instagram’da çok daha az veri kullanmak için en geçerli yöntem hücresel veri kullanımını kısıtlamaktır. Bu sayede uygulamadan izlenen videolar için ön yükleme yapılmaz. İzleme süreci boyunca videonun yüklenmesi sağlanır. Instagram veri tasarrufunu aktif etmek için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde sıralanabilir;

·         İlk aşamada Instagram uygulamasını açılmalıdır. Daha sonra kişisel profillere giriş yapılır. Buradan da ayarlar ekranına gidilir ve dişli çark simgesine dokunulması gerekecektir.

·         Akabinde açılan sayfanın en son kısımlarına gidilerek mobil veri kullanım ayarı sekmesine tıklanır.

·         Bir sonraki aşamada ise az veri kullan seçeneğine tıklanması yeterli olacaktır.

Instagram genel hatları ile veri tüketimine odaklı bir platform olarak biliniyor. Bu nedenle hücresel veri kısıtlaması yapmak, ekonomik anlamda da tasarruf edilmesi için çok önemlidir. Instagram veri tasarrufu için ilgili alan aktif edildikten sonra kullanım süreci boyunca internet harcanır. Uygulamanın kapatılmasından sonra ise veri kullanımı son bulmaktadır.

Instagram Hesap Önerileri Nasıl Kapatılır? İçeriğimize de göz atarak bilgi alabilirsiniz.