Instagram Url Kopyalama Nasıl Yapılır?

Instagram Url Kopyalama Nasıl Yapılır?

Instagram Url Kopyalama Nasıl Yapılır


Instagram sürekli olarak kendisini güncelleyen ve geliştiren bir sosyal medya ağıdır. Bu nedenle kurulduğun günden bu yana kullanıcı beklentisinin de daima yüksek olmasına neden olmuştur. Öyle ki dünyanın dört bir yanından insan bu ağı aktif olarak kullanmakla birlikte, günün büyük bir kısmını da ilgili ağın ana sayfasında dolaşarak geçirmektedirler. Bu nedenle Instagram kullanımını bilmek bir tür gereklilik haline gelmiştir. Peki Instagram’ın en çok ihtiyaç duyulan niteliklerinden biri olarak bilinen URL kopyalama işlemi nasıl yapılır? Instagram URL kopyalama yöntemleri nelerdir? Merak edenler için işte detaylar…

Öncelikle Instagram link kopyalama işlemi son derece basit bir işlemdir. Ayrıca bir kez keşfedildiğinde daima kullanımı da sağlanabilmektedir. Kopyalama işlemi bilgisayar üzerinden gerçekleşecekse ve özellikle de tek bir fotoğrafın URL’si kopyalanmak isteniyorsa, genel link kopyalaması yapmak doğru bir hamle olmayacaktır. Çünkü üst kısımda bulunan link fotoğrafın yer aldığı hesabın genel linkidir. Bu nedenle açılması planlanan fotoğrafı açmakta yeterli değildir. Yalnızca açılan gönderi ya da fotoğrafın açılması içinse ilk olarak ilgili gönderinin bağlantı adresinin kopyalanması adına sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklanır. Daha sonra bağlantı adresini kopyala sekmesine tıklanır. Böylece işlem tamamlanmış olacaktır.

Telefondan Instagram Linki Kopyalama Yöntemleri


Instagram gizli olmayan hesaplarda paylaşım linkine erişimi mümkün kılmaktadır. Ancak gizli olan fotoğraflara erişim için herhangi bir link söz konusu değildir. Bu nedenle link kopyalama işleminin de açık hesaplarda gerçekleştirilmesi şarttır. Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda Instagram link kopyalama işleminin gerçekleştirilmesi için öncelikle paylaşım üzerine tıklanmalıdır. Bir sonraki aşamada üç nokta simgesine tıklanır. Akabinde yeni açılan sayfadaki bağlantıyı kopyala sekmesine tıklanarak ilgili gönderiyi açma işlemi tamamlanır.

IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda ise link kopyalama işlemi için ilk olarak gönderinin üzerine gelinir. Yine diğer cihazlarda da olduğu gibi üç nokta simgesine tıklanır. Tüm bu aşamaların tamamlanmasından sonra da bağlantıyı kopyala sekmesine tıklanarak ilgili gönderinin linkinin kopyalanması mümkün hale getirilecektir. Linki kopyalanan gönderilerin kişisel isteklere bağlı olarak indirilmesi de olanaklıdır.